ibc_2017_page_3 - Cinematically

Go to content


Cooke S7i
Η παλιά καλή βρετανική κατασκευάστρια εταιρεία φακών παρουσίασε στο Άμστερνταμ τη νέα της σειρά S7i, ένα καινούργιο μοντέλο μεγάλων φακών σχεδιασμένων για μηχανές με μεγάλους αισθητήρες full frame όπως η RED Weapon 8K. Οι νέοι αυτοί φακοί καλύπτουν αισθητήρες που έχουν image circle 46.31mm, δηλαδή σχεδόν διπλάσιο απ'αυτό ενός Super35 σένσορα. Η νέα αυτή σειρά κινηματογραφικών φακών είναι αυτονόητο ότι προσφέρει -όπως όλοι οι φακοί της εταιρείας- το γνωστό "Cooke look". Στη νέα αυτή ποιοτική σειρά φακών μπορείτε να βρείτε τα εστιακά μήκη 18, 25, 32, 40, 50, 75, 100 και 135mm. Όλοι οι φακοί της σειράς είναι αρκετά γρήγοροι προσφέροντας διάφραγμα Τ2.0 και καλύπτουν αισθητήρες Super35 και πάνω, μέχρι αρκετά μεγαλύτερους και από full frame. Πέρα από το γνωστό και καθιερωμένο Cooke-look οι φακοί αυτοί είναι χρωματικά ταιριασμένοι με τις άλλες σφαιρικές σειρές της εταιρείας S4i, Mini S4i, 5i, Panchro/i και βέβαια με την αναμορφική σειρά της Cooke.
Επίσης, οι άνθρωποι της Cooke συνέχισαν και σ'αυτή την διοργάνωση να προωθούν τη νέα σχετικά σειρά prime φακών, την Panchro/i Classic, μια σειρά vintage φακών που βασίζεται στους παλιούς πανχρωματικούς Speed Panchro φακούς της Cooke που έχουν γράψει ιστορία στην εποχή του ασπρόμαυρου κινηματογράφου, από το 1920 μέχρι το 1960. Παρόλο που οι καινούργιοι, επανασχεδιασμένοι αυτοί φακοί χρησιμοποιούν νέας γενιάς κρύσταλα, το γράψιμο είναι σχεδόν ίδιο μ'αυτό των θρυλικών φακών Speed Panchro. Όπως όλοι οι μοντέρνοι φακοί της εταιρείας έτσι και οι Panchro/i Classic διαθέτουν τεχνολογία /i έτσι ώστε να καταγράφονται καρέ-καρέ, σε αρχεία metadata, όλες οι ψηφιακές πληροφορίες του φακού και της κάμερας, κάτι πάρα πολύ χρήσιμο στο post-production.

__________________________________________________________________________________________________

ANGENIEUX
Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω IBC και να μην σταματήσω, να μην πιω καφέ για 2-3 ώρες στο περίπτερο της θρυλικής γαλλικής Angenieux, της εταιρείας που φημίζεται για τους πολύ καλούς κινηματογραφικούς φακούς Ζουμ. Πέρυσι με είχαν κερδίσει οι modular φακοί της σειράς EZ. Φέτος, στην IBC 2017, η Angenieux προώθησε εντόνως το νέο της modular τέρας, τον Optimo Ultra 12x, δεκαέξι χρόνια μετά τη γέννηση του θρυλικού φακού 24-290mm, του διασημότερου μεγάλου φακού ζουμ στον κόσμο. Ο νέος αυτός τεράστιος multi-format υπερ-φακός της εταιρείας πραγματικά βασίζεται στον παλιό, καλό, αγαπημένο 24-290mm. Στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος φακός αλλά με πολλές βελτιώσεις και τροποποιήσεις. Ο νέος Optimo Ultra 12x έχει καλύτερα κρύσταλα και τα ίδια καλά χαρακτηριστικά με τον 24-290mm, δηλαδή καθόλου ramping σε όλα τα εστιακά μήκη, και σχεδόν ανύπαρκτο breathing. Το μεγαλύτερο χάρισμα του νέου αυτού γιγάντιου φακού ζουμ είναι η τεχνολογία IRO, δηλαδή η δυνατότητα να προσαρμόζεται ο φακός σε αισθητήρες Super35 και full frame/VV. Για την ακρίβεια, ο συγκεκριμένος φακός καλύπτει 3-4 φορμά. Με πολύ απλά λόγια, αγοράζοντας το έξτρα πακέτο των πίσω κρυστάλων και των δαχτυλίων διαφράγματος, εστίασης και ζουμ, ο φακός σου από Super35/Ultra Super35 γίνεται full frame/Vistavision και μπορεί να καλύψει ακόμα και τους πιο μεγάλους αισθητήρες που υπάρχουν στην αγορά όπως είναι ο 65άρης της Alexa 65, ο full frame της Sony Venice και ο 8Κ Vistavision της RED που φοράει η Panavision Millennium DXL-2. 
Κλείνοντας πρέπει να σας πω ότι αυτός ο καταπληκτικός φακός είναι future-proof, δηλαδή μπορεί να καλύψει κάμερες με αναλύσεις διπλάσιες ακόμα και από μια κάμερα 8Κ. 

 

ARRI Master Grips
Επεκτείνοντας την ECS σειρά ηλεκτρονικών αξεσουάρ η ARRI παρουσίασε τα handgrips με το όνομα Master Grips. Πρόκειται για πολύ χρήσιμα handgrips τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις με τις κάμερες της ARRI ή άλλων εταιρειών.
Η σχεδίαση των Master Grips βασίζεται στα παλιά, αγαπημένα Arriflex handgrips και το υλικό κατασκευής τους είναι το ελαφρύ και ανθεκτικό Μαγνήσιο.
Με τα Master Grips όταν τραβάς με την κάμερα στον ώμο, δηλαδή με την κάμερα πάνω σε κάποιο shoulder rig, μπορείς να έχεις μεγαλύτερη σταθερότητα καθώς έχεις πολύ καλύτερο κράτημα και επίσης μπορείς να χειριστείς με τα δάχτυλά σου το ζουμ και το διάφραγμα του φακού. Και όλα αυτά χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου από το πλάνο σου! Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ για οπερατέρ ντοκιμαντέρ αλλά και ταινιών "run n' gun". 
Η ποιότητα υλικών και κατασκευής των Master Grips είναι τυπική ARRI: απλά κορυφαία!

Τα νέα Master Grips τοποθετημένα πάνω στην κάμερα Amira


Μαζί με τον Φίλιπ Βίσερ της ARRI, έναν από τους καλούς φίλους μου της γερμανικής εταιρείας Cinematically, Palaiologou 17, Athens, Greece - All items on this website are Copyright 2020, all rights reserved. All trademarks are property of their respective owners. This website uses remarketing services to advertise on third party websites to previous visitors to our site. You can opt out at any time by changing cookie settings or sending e-mail at panosgolfis@gmail.com Website powered by Nihonjin Samurai
Back to content