ibc_2017_page_4 - Cinematically

Go to content


Κ5600
Τα κινηματογραφικά φώτα της Κ5600 δεν ήταν ποτέ (πολύ κακώς) πολύ δημοφιλή στην Ελλάδα! Όσοι τα γνώρισαν, όσοι δούλεψαν μαζί τους, συνήθως στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, τα αγάπησαν. Παρεπιπτόντως επειδή έχω ακούσει πολλούς στην Ελλάδα Έλληνες συναδέλφους να λένε λάθος το όνομα αυτής της καλής εταιρείας, το σωστό είναι το εξής: "Κ - Fifty Six Hundred" και όχι κάτι "Five Thousand -Six Hundred" που ακούω και άλλα χαριτωμένα.
Στο μικρό περίπτερο της Κ5600 ο Ράιαν Σμιθ μας παρουσίασε τα νέα Joker 2. Πρόκειται για μια ανανεωμένη και βελτιωμένη σειρά του γνωστού Joker που κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και 25 χρόνια. Το νέο σασί είναι πιο όμορφο και πιο αεροδυναμικό, έχει βελτιωμένα φρένα/μοχλούς ακινητοποίησης, και διαφορετικό τρόπο κουμπώματος της λάμπας. Προσωπικά μου άρεσε πολύ το νέο, επανασχεδιασμένο yoke, που δίνει τη δυνατότητα να κάνει όλο το φωτιστικό ένα κανονικό tilt-down 90 μοιρών, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν θέλεις να τοποθετήσεις το φωτιστικό σε θέση high-angle (καπέλο). Τέλος, τα ballasts της καινούργιας σειράς Joker περιλαμβάνουν ασύρματο DMX ενσωματωμένο.
_________________________________________________________________________________________________

Skypanels 360 & Skylink
Στην IBC 2017 έγινε η επίσημη παρουσίαση των Skypanels 360 της ARRI.
Επίσης έγινε η επίσημη παρουσίαση του Skylink. Πρόκειται για συσκευή ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ πολλών Skypanels. Αποτελείται από δύο μέρη, τον σταθμό βάσης και τους δέκτες. Συνδέοντας ασύρματα, μέσω wi-fi ένα λάπτοπ ή μια φωτιστική κονσόλα με τον σταθμό βάσης Skylink μπορείτε να χειρίζεστε και να προγραμματίζετε εντελώς ασύρματα όσες μονάδες Skypanels χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα.


________________________________________________________________________________________________

Cineo HS2 Wave
Όσοι έχετε δει από κοντά τα ποιοτικά φώτα της εταιρείας Cineo σίγουρα θα έχετε εντυπωσιαστεί από την πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής τους. Τα πάντα επάνω σ'αυτά τα φώτα, τα μέταλλα, οι ψύκτρες τους, τα leds, οι πλακέτες τους, οι βίδες τους, τα υλικά κατασκευής γενικότερα, είναι τέλεια! Το Wave είναι ένα καινούργιο προϊόν στην πολύ καλή σειρά HS. Το νέο Wave υιοθετεί το νέο HSX interface με σπουδαιότερο χαρακτηριστικό τους δέκτες LumenRadio για την ασύρματη λήψη του DMX και του RDM προγραμματισμού. Βέβαια υπάρχει στην πίσω πλευρά του Wave το παραδοσιακό XLR όπως και ένα 5βολτο USB για ενημέρωση update λογισμικού αλλά και για να δίνει τροφοδοσία σε ασύρματους δέκτες τρίτου κατασκευαστή. Υπάρχει πρόβλεψη για τα πάντα, για κάθε τύπου λειτουργία και τα πάντα είναι αναβαθμίσιμα μέσω του USB. Δεν πρόκειται να μείνει κανένας παραπονεμένος απ'αυτό το απίθανο εργαλείο φωτισμού!
Με λίγα λόγια το ολοκαίνουργιο Wave είναι ένα φωτιστικό σώμα που θα ήθελε κάθε κινηματογραφιστής να έχει στο οπλοστάσιό του! Πρόκειται για ίσως την καλύτερη υλοποίηση Remote Phosphor led φωτιστικού (μαζί με το SkyPanel της ARRI) και αυτό το καταλαβαίνεις μόλις το πάρεις στα χέρια σου! Μοσχοβολάει ποιότητα σε κάθε επίπεδο, και αξιοπιστία τέτοιου βαθμού που ακόμα και όταν εσύ θα έχεις φύγει απ'αυτόν τον μάταιο κόσμο μετά από 100 χρόνια τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου θα φωτίζουν ακόμα μ'αυτό το αθάνατο, υπέροχο φωτιστικό εργαλείο, τα βίντεό τους ανάλυσης 500 K!

Η ποιότητα κατασκευής του HS2 Wave είναι κορυφαία! Τα πάντα πάνω του έχουν αίσθηση κορυφαίας ποιότητας


Το Cineo HS2 Wave είναι ένα κινηματογραφικό φωτιστικό σώμα που θα το έχεις για πολλά πολλά
χρόνια λόγω της υψηλής ποιότητας κατασκευής του
_________________________________________________________________________________________________

ROSCO
Στο μικρό περίπτερο της Rosco, ακριβώς δίπλα από το μεγάλο της ARRI, είδαμε τα καταπληκτικά Led φώτα που φτιάχνει μαζί με την DMG Lumiere, όπως το MAXI Switch, ένα μεγάλο, μαλακό φως LED που δεν έχει καθόλου flickering ακόμα και στα 1000 fps. Αυτά που μου άρεσαν πολύ σ'αυτό το φωτιστικό εργαλείο, πέρα από το πολύ καλό του φως, ήταν το πολύ εύχρηστο μενού του και η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής του. 
Επίσης, μου άρεσαν πολύ και τα άλλα φώτα της σειράς, το Mini Switch και το SL-1.
 Cinematically, Palaiologou 17, Athens, Greece - All items on this website are Copyright 2020, all rights reserved. All trademarks are property of their respective owners. This website uses remarketing services to advertise on third party websites to previous visitors to our site. You can opt out at any time by changing cookie settings or sending e-mail at panosgolfis@gmail.com Website powered by Nihonjin Samurai
Back to content